Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija: zinību diena aizvadīta ļoti mierīgi

© f64

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Valsts policijas (VP) vērtējumā pirmā skolas diena aizvadīta ļoti mierīgi, un tikai septiņi pusaudži pieķerti dažādos pārkāpumos, aģentūrai LETA pastāstīja VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

 

Valstī kārtību Zinību dienā uzraudzīja ne tikai pašvaldības policijas, bet arī VP. Velšs informēja, ka pagājušajā diennaktī konstatēti četri gadījumi par alkohola lietošanu sabiedriskās vietās un trīs gadījumi aizdomās par narkotiku lietošanu. Pērn Zinību dienā VP 29 nepilngadīgos pieķērusi alkohola lietošanā un 29 pusaudži pieķerti par smēķēšanu.

"Tā, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu vakardiena ir ļoti mierīgi pavadīta. Droši vien laikapstākļi bija galvenais, kāpēc pirmā skolas diena aizvadīta mierīgi. Piemēram, vasarā ikdienā piektdienas un sestdienas vakari ir daudz skaļāki un ar vairākiem aizturētajiem salīdzinājumā ar vakardienu.

Vakar reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīts viens pusaudzis. Negadījumā Daugavpilī nelielus nobrāzumus guvis 2007.gadā dzimis gājējs.

Jau ziņots, ka Zinību dienā Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) redzeslokā nonākuši 25 nepilngadīgie, aģentūra LETA uzzināja RPP. Arī RPP vērtējumā pirmā skolas diena aizvadīta mierīgi.