Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ Latvijā gaidāmi rudenīgi laika apstākļi

© F64

Jau šovakar vakarā Latvijas teritorjai no Rietumeiropas pietuvosies ciklons ar plašu mākoņu un nokrišņu zonu, līdz ar to naktī, sākot no rietumiem, daudzviet gaidāms lietus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienā nokrišņu zona turpinās šķērsot valsts teritoriju, tādēļ Zinību diena (1.septembris) šogad Latvijā būs lielākoties apmākusies un lietaina. Atsevišķos rajonos gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss.

Arī trešdien saglabāies līdzīgi laika apstākļi – daudzviet līs un vietām ducinās arī pērkons. Nokrišņi mitēsies naktī uz ceturdienu, tomēr ne uz ilgu laiku, jo jau darba nedēļas izskaņā teritoriju sasniegs jaunas nokrišņu zonas.

Perioda sākumā pūtīs mērens austrumu puses vējš, kas vietām brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s, bet trešdien, aiz aukstās atomsfēras frontes, vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pierims.

Arī gaisā būs jūtama rudens tuvošanās – ja perioda sākumā naktī gaiss atdzisīs līdz +10...+15° un dienā iesils līdz +18...+22°, atsevišķos rajonos pat līdz +25°, tad jau perioda beigās termometra stabiņš dienas laikā nepakāpsies augstāk par +15...+18°. Arī naktis būs par pāris grādiem vēsākas.