Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

LR nepārsūdzēs 1500 eiro sodu par rupjībām "Pieci.lv" ēterā

© F64

Latvijas Radio vadība nepārsūdzēs Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto administratīvo sodu 1500 eiro apmērā par muzikālu darbu ar rupju un nepieklājīgu saturu izplatīšanu programmas "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" (LR5) raidījuma "Beidz ar pieci" rubrikā "3:30 klubs".

 

Kā šodien intervijā Latvijas Radio sacīja šī medija valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, NEPLP konstatētais fakts ir bijis, proti, ēterā bijušas rupjības, tādēļ neesot iemesla sodu pārsūdzēt.

Pēc Pauliņa teiktā, radio vadībai bijusi "gara saruna" ar NEPLP par šo gadījumu, kā arī iepriekš konstatētajiem pārkāpumiem. Latvijas Radio vadība atzinusi, ka satura kontrolē un pārraudzībā ir kļūdas, kas jau tiekot novērstas.

Kā ziņots, NEPLP pieņēmusi lēmumu sodīt Latvijas Radio, uzliekot administratīvo sodu - naudas sodu 1500 eiro apmērā par muzikālu darbu ar rupju un nepieklājīgu saturu izplatīšanu programmas "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" (LR5) raidījuma "Beidz ar pieci" rubrikā "3:30 klubs", aģentūru LETA informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) un Latvijas Radio Rīcības kodeksa pārkāpumi konstatēti 26.maija, 7.jūnja, 8.jūnija, 9.jūnija un 16.jūnija raidījumos.

NEPLP konstatē, ka minētajos raidījumos izplatīti muzikāli darbi ar rupju un nepieklājīgu tekstu, pārkāpjot EPLL 66.panta otro daļu un izdarot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.5 panta piektajā daļā paredzēto administratīvo pārkāpumu. LR savos paskaidrojumos pārkāpumu ir atzinusi un ir NEPLP informējusi par satura kvalitātes un vadības kontroles nodrošināšanas procesa ieviešanu.

Minētie muzikālie darbi programmā izskanēja akcijas "Beidz ar pieci" rubrikā "3:30 klubs". Muzikālie darbi nav programmas patstāvīgi veidots saturs, bet kā atsevišķas dziesmas bija klausāmas naktī laikā no plkst.3.30 līdz 4.00. Šajā laikā programmas auditorija ir skaitliski neliela, pēc "TNS Latvia" 2015.gada pavasara datiem, laika posmā no plkst.1.00 līdz 5.00 auditorija nepārsniedz 1000 klausītāju. Šos apsvērumus NEPLP ņēma vērā, lemjot par Latvijas Radio piemērojamo soda apmēru, informēja Berga.

Kā ziņots, NEPLP 30.jūlija sēdē vienbalsīgi pieņēma lēmumu sodīt Latvijas Radio par rupju un nepieklājīgu izteicienu izplatīšanu programmas "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" ("Pieci.lv") raidījuma "Pilnīgs vakars" rubrikā "Pieliec punktu", iepriekš informēja Berga. LR iepriekš tika piemērots administratīvais sods 8000 eiro apmērā.