Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kāds laiks būs gaidāms nedēļas nogalē!

© F64

Piektdien pāri Latvijai virzīsies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies un Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, atsevišķsos rajonos ducinās arī pērkons. Aiz atmosfēras frontes Latvijā ieplūdīs vēss gaiss, līdz ar to maksimālā gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā būs +18...+21°, vien austrumu rajonos tā sasniegs +23°.

Nedēļas nogalē laika aptākļus noteiks anticiklona ziemeļu mala. Debesīs mākoņu būs mazāk, un nedaudz līs vien atsevišķās Latvijas vietās. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Sākot ar pirmdienas pēcpusdienu, laika apstākļi mainīsies. Pāri Latvijai virzīsies vairāki cikloni, atnesot mākoņainu un lietainu laiku. Pirmajā septembrī Latvijas dienvidu, dienvidaustrumu rajoni vēl atradīsies ciklona siltajā sektorā un gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +22...+27°, bet, ieplūstot vēsākam gaisam, nākamajās dienās gaiss neiesils vairāk par +15...+20°.