Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

AIZKUSTINOŠI: Kā samarieši dodas pie vecajiem, vientuļajiem lauku ļaudīm

© LSA

Latvijas Samariešu apvienība ar īpaši aprīkotu automašīnu apbraukā Latvijas laukus, palīdzot vecajiem, vientuļajiem ļaudīm.

Mūsu ceļš ved tālāk pie Almas kundzes, kura moži mūs sagaida pie savas mājas, ko apjož smaržojoši krāsaini flokšu biezokņi, un dodas nomazgāties lielās automašīnas dušā. Pie mašīnas, it kā sargājot un gaidot saimnieci, pacietīgi visu mazgāšanās laiku sēž kaķis Mincis. Pēc dušas Almas kundze tiek pie jaunas frizūras un sakoptām pēdām, kā arī tiek izmērīts asinsspiediens. Lai arī kundzei ir ļoti grūti pārvietoties, spītējot kustību traucējumiem, viņas perfekti iekoptais sakņu dārziņš daudziem var būt paraugs. Pēcāk brigāde ieraksta paveiktos darbus savā planšetdatora datubāzē, no kuras informācija tūlīt tiek pārsūtīta uz biroju.

Almas kundze šajā mājā pavadījusi lielāko daļu mūža - kopš kāzām, kad ar vīru atnākuši saimniekot uz vīratēva mājām. Agrāk te bijusi liela saimniecība - turētas aitas, govis, kazas, cūkas.

Mājās bijušas stelles, uz kurām Almas kundze audusi krāšņas segas no savu aitiņu vilnas.

Tagad, palikusi gluži viena un itin bieži esot skumji. "Bet nevar jau būt vienmēr priecīgi, jābūt arī skumjām, lai spējam novērtēt tos laimīgos brīžus," notraucot no vaiga asaru, apņēmīgi saka Almas kundze.