Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Atklāj detaļas par traģiskās Rankas novada avārijas izraisītāju [papildināts]

© LETA

Šoferim, kurš vakar uz ceļa Gulbene-Smiltene izraisīja traģisko avāriju, tiesības atņemtas 2013.gadā.

 
Kā aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks, pagaidām nav noskaidrots, kas tas bijis par uzņēmumu, kura auto šoferis vadījis. Šoferim tiesības atņemtas 2013.gadā saistībā ar automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un atteikšanos no alkohola pārbaudes ekspertīzes.

Šoferim ir liegums vadīt automašīnu līdz 2017.gada 21.janvārim.

"Negadījums ir noticis salīdzinoši nesen, vēl notiek izmeklēšana un ekspertīzes, bet šoferis viennozīmīgi tiek atzīts par aizdomās turēto šajā notikumā," atklāja Lūks.

Latvijas Televīzijai Valsts policijas pārstāvis atzina, ka aizturētais šoferis savulaik izdarījis arī kriminālus pārkāpumus, piemēram, pēdējo reizi viņš pie kriminālatbildības saukts par pretošanos valsts varas pārstāvim. "Paskatoties datus par konkrēto personu, nākas secināt, ka noteikumu ievērošana viņam laikam ir bijusi pilnīgi sveša," sacīja Valsts policijas pārstāvis.

Kā ziņots, vakar ap plkst.13.40 uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu "Audi 100", kā rezultātā notika sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "Audi 100" vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete, un 2010.gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas "Audi" pasažieri - 1938.gadā dzimusi sieviete, 2004.gadā un 2008.gadā dzimušas meitenes.