Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Kapu apgānītāji turpina darboties; iespējams, meklē zeltu

© Degpunktā

Jau pirms neilga laika ziņojām, ka Rīgā un tās apkārtnē uzdarbojušies kapu atracēji. Raidījums "Degpunktā" atklājis, ka atrakto kapu kopiņu skaits patiesībā varētu būt daudz lielāks nekā iepriekš domāts.

Raidījums "Degpunktā" ziņo, ka pagājušajā nedēļā kapu kopiņas atraktas Jūrmalā un Lāčupes kapos. To, ka kapos kāds darbojies un atracis aptuveni 20 gadus vecus apbedījumus atklājuši paši kapu apmeklētāji. Aculiecinieki stāsta, ka skats esot bijis patiesi šausmīgs-visapkārt izraktas milzīgas bedres, apkārt mētājies pat cilvēku apģērbs un apavi. 

Jūrmalas kapu darbinieks raidījumam atklājis, ka noziedzinieki vēlējušies kapus atrakt galvas daļā, taču kļūdījušies, un tāpēc atdūrušies pret cilvēku kājām. 

Lai gan likumsargi saņēmuši informāciju par nepatīkamajiem notikumiem, raidījums saņēmis informāciju, ka kapu apgānītāji darbojušies arī citviet Rīgā. Pirmās ziņas pienākušas par Biķernieku ielas Biķeru kapiem, taču šī informācija neapstiprinājās. Vēlāk saņemta informācija par Meža kapiem. Otrajos Meža kapos apstiprina, ka ziņas bijušas patiesas. Kapu pārvaldnieki stāsta, ka informācija nodota Valsts policijai. 

Izvirzīta versija, ka apgānītāji kapa vietās meklē tieši zeltu, konkrētāk, zelta zobus. Kapa vietās, kas atraktas, viesbiežāk apglabāti pensijas vecuma cilvēki.