Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Meteorologi nepriecē ar laika prognozi rītdienai

© F64

Šonakt gaisa temperatūra pieturēsies +14...+18 grādu robežās. Naktī daudzviet un dienā austrumu rajonos gaidāms lietus, dažviet pat pērkona negaiss. Gaisa temperatūra trešdien būs nedaudz vēsāka, gaisam iesilstot vien no +18 līdz +23 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, līdzīgi kā aizvadītājās brīvdienās, arī šī nēdēļa iesākusies ar karstu, sausu un saulainu laiku, tomēr šādi laika apstākļi saglabāsies vien līdz otrdienas vakaram, kad no rietumiem Latviju sasniegs aukstā atmosfēras fronte. Teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus un dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Līdz ar fronti, austrumu, dienvidaustrumu vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un būs brāzmains. Savukārt gaisa temperatūra dienas laikā nebūs augstāka par +19...+23 grādiem.

Aiz atmosfēras frontes debesis sāks skaidroties, atmosfēras spiediens atkal sāks paaugstināties un, pūšot dienvidu puses vējiem, no jauna Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, kas ceturtdien gaisa temperatūrai dienas laikā ļaus sasniegt pat +22...+27 grādus. Šādi laika apstākļi būs īslaicīgi, jo piektdien vietām, galvenokārt ziemeļrietumos, bet naktī uz sestdienu, nokrišņu zonai šķērsojot visu valsts teritoriju, jau daudzviet gaidāms lietus.

Arī šo nokrišņu zonu nedēļas izskaņā nomainīs anticiklonam raksturīgāki laika apstākļi – debesis biežāk skaidrosies, vējš būs lēns un nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē pieturēsies mērena – nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +12...+19 grādu atzīmei, bet dienās tā paaugstināsies līdz +19...+25 grādiem.