Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Joprojām nav izdevies lokalizēt ugunsgrēku Imantā

© F64

Ugunsdzēsējiem joprojām nav izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas vakar izcēlās mēbeļu ražotnē Rīgā, Kurzemes prospektā, aģentūrai LETA pastāstīja glābšanas darbu vadītājs Jānis Grīnbergs.

Arī pēc nepilnām četrām stundām izmaiņu nav, aģentūrai LETA skaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). "Ugunsgrēka lokalizācijas nav, arī temperatūra turas, un ir nogruvuma draudi," sacīja Grīnbergs. "Šādos apstākļos nevēlamies riskēt, un arī neredzam tam jēgu," viņš norādīja.

Jau ziņots, ka vakar plkst.6.25 tika saņemta informācija par aizdegšanos daļēji apsaimniekotā trīsstāvu dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas pagrabstāvā iekārtota mēbeļu ražotne un tajā esošie matrači. Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības rangs.

Pēc aptuveni desmit stundu ilgas dzēšanas drošības apsvērumu dēļ ugunsdzēsēji nolēma pārtraukt darbu mēbeļu ražotnes iekšienē, jo ēkas nesošās konstrukcijas bija stipri uzkarsušas un draudēja sabrukt.

Dzēšanas darbu laikā viens no VUGD darbiniekiem ir savainojis kāju.

Kā ziņots, šajā pašā rajonā - bijušās rūpnīcas "Radiotehnika" ēkā Kurzemes prospektā 3 - ugunsgrēks bija izcēlies arī naktī uz svētdienu.