Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Naudas sodu par CSN pārkāpumiem vēlas piedzīt ātrāk

© F64

Tieslietu ministrija (TM) rosinājusi likumā noteikt, ka lēmums par naudas soda uzlikšanu administratīvo pārkāpumu lietās ceļu satiksmē jānodod izpildei tiesu izpildītājiem īsākā periodā, nekā noteikts pašlaik.

Pašlaik likumā noteikts, ka, ja par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē uzliktais naudas sods nav samaksāts gada laikā no dienas, kad lēmums par naudas soda uzlikšanu stājies spēkā, to nodod piespiedu izpildei tiesu izpildītājam. TM norāda, ka šāds termiņš ir pārāk ilgs, turklāt nav nekāda pamata gadu nenodot lēmumu piespiedu izpildei, lai panāktu kaut kādu iedarbību uz pārkāpēju.

Tāpēc plānots noteikt turpmāk piemērot normu, kas paredz - ja lēmums par soda uzlikšanu nav izpildīts labprātīgi, mēneša laikā pēc labprātīgai izpildei paredzētā termiņa beigām lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu nodos tiesu izpildītājiem.

Likumā kā labprātīgas izpildes termiņš par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē uzliktā naudas soda samaksāšanai paredzēts ne vairāk kā 30 dienas no soda uzlikšanas dienas.

Par ierosinātajām izmaiņām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā vēl jālemj Saeimai.