Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

IESKATIES: Skumjš stāsts par kaķēnu skarbo dzīvi pēc patversmes

© Scanpix

Vita Devjatnikova sociālajā tīklā facebook dalījusies ar skumju stāstu par kaķēniem, kas no patversmes nonākuši kāda nelabvēlīga pāra- Harija O. un Kristas R.- rokās.

"Šī gada sākumā iepazinām šo jauno pāri kā godprātīgus un krietnus cilvēkus, kuriem var uzticēties.Viņi atstāja ļoti labu iespaidu gan ar saviem uzskatiem, gan attieksmi pret dzīvniekiem kā tādiem. Šie cilvēki no mums adoptēja divus jaukus kaķēnus - māsiņu un brālīti. Parakstot adopcijas līgumu, viņi apņēmās ievērot līgumā minētās prasības!

Pēc vairākiem mēnešiem saņēmām ziņu, ka situācija jaunā pāra dzīvē ir radikāli mainījusies - meitene dodas projām uz ārzemēm, finansiālā situācija smaga un kaķēniem jāsāk meklēt citas mājas, steigas neesot, kaķēni varot palikt pie puiša kamēr tiem atradīsies citi saimnieki....pēc neilga laika saņēmām jaunu ziņu, ka problēma jau ir atrisināta, kaķēni ir iekārtoti laukos pie radiem.

Kad vēlējāmies iegūt radu kontaktus, lai pārliecinātos, ka ar kaķēniem viss kārtībā, pēkšņi ar mums neviens vairs nevēlējās kontaktēties...mēs tikām bloķēti sociālajos tīklos un sazvanīt jauno pāri vairs nebija iespējams...šis cirks turpinājās vairāku dienu garumā...Šāda attieksme no jauno cilvēku puses vedināja domāt, ka ar kaķēniem tomēr nav viss kārtībā.


Devāmies uz līgumā minēto adresi, durvis mums , protams, neviens neatvēra, tomēr informācija, kuru sniedza jaunā pāra kaimiņi bija pietiekoša, lai apgalvotu, ka šie cilvēki, ja viņus par tādiem vispār var nosaukt, ir meļi un liekuļi.
Kā pastāstīja kaimiņi, viens no kaķēniem pirms vairākām dienām izkritis pa logu...


Nekavējoties nosūtījām cilvēkiem atkārtotu aicinājumu sazināties ar mums, solot, ka mūsu lūguma ignorēšanas gadījumā, vērsīsimies tiesībsargājošajās iestādēs.


Pēc šīs vēstules, saņēmām ziņu, beidzot patiesu, bet ļoti traģisku un skumju – kaķēns, kurš izkrita pa logu bija savainojis ķepu, „saimnieki” viņu aiznesa uz klīniku un iemidzināja! Īsi pēc šī notikuma, otru kaķēnu šie necilvēki, meļi un liekuļi aizveda uz patversmi, nododot to patversmē ar citu vārdu, lai apgrūtinātu mums kaķēna meklēšanu, pie tam vēl apgalvojot, ka kaķēns ir agresīvs, lai tikai tiktu no viņa vaļā....


Iekšā viss vārās, bezgala lielas dusmas un vilšanās, un jautājums KĀPĒC!?!"