Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Kalniete neplāno izstāties no partijas

© f64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V), kura uzrakstījusi iesniegumu "Vienotības" valdei ar lūgumu atbrīvot viņu no darba partijas valdē, neplāno izstāties no partijas.

 

Runājot par lūgumu atbrīvot viņu no darba partijas valdē, Kalniete sarunā ar aģentūru LETA atkārtoja, ka lēmumam ir personisks iemesls, jo pirmdienās, kad norisinās valdes sēde, EP notiek Ārlietu komisijas sēde, kurā viņai noteikti ir jāpiedalās. "Valde un partija ir divas atšķirīgas lietas, es neplānoju izstāties no partijas," apliecināja politiķe.

Partijas valde Kalnietes iesniegumu ir saņēmusi un nākamnedēļ izskatīs to valdes sēdē. Kalnietes vietā partijas valdē darbu varētu sākt Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, kurš esot gatavs uzņemties šos pienākumus.

Tikmēr politikas kuluāros izplatās runas, ka tiek spriests par iespēju izveidot jaunu politisko spēku, kurā varētu iesaistīties Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, kurš šogad kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās, kā arī Kalniete.

"Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, vaicāta par šo informāciju, norādīja, ka ir dzirdējusi "baumas" par iespējamu jaunā politiskā spēka veidošanu, tomēr viņas rīcībā neesot neviena fakta, kas to apstiprinātu. Arī Kalniete uzsvēra, ka neplāno iesaistīties kāda politiskā spēka izveidē, kā arī neko nav dzirdējusi par šādu ieceri.

Āboltiņa piebilda, ka respektē Kalnietes lēmumu, kā arī piebilst, ka darbu EP ir grūti apvienot ar darbu partijas valdē.

Kā ziņots, Kalniete uzrakstījusi iesniegumu "Vienotības" valdei ar lūgumu atbrīvot viņu no darba partijas valdē, šodien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

"Manam lēmumam ir tīri personisks iemesls. Pirmdienās, kad notiek valdes sēde, Eiropas Parlamentā ir Ārlietu komisijas sēde, kurā man jāpiedalās, un es netieku uz Rīgu. Sākotnēji tika apspriests, ka valdes sēdes varētu rīkot ceturtdienās, tomēr šo priekšlikumu neatbalstīja," sacīja Kalniete un noliedza, ka viņas lēmuma sakne meklējama domstarpībās ar partijas vadītāju Solvitu Āboltiņu.