Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

"AirBaltic" investoru pašlaik meklē Baltijā

© F64

Latvijas aviokompānijas "airBaltic" investora meklējumos valsts pašlaik runā ar diviem avionozares uzņēmumiem, kā arī tiek vērtētas iespējas uzņēmumā iesaistīties visām trim Baltijas valstīm, šorīt LNT pastāstīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Matīss "airBaltic" investoru meklējumus raksturoja kā aktīvus, kas pašlaik nonākušu reālu pārrunu fāzē. Pēc ministra vārdiem, aviokompānijas attīstībai esot "divi, varētu teikt trīs" scenāriji. Pirmie divi scenāriji ir saistīt ar privātu investoru piesaisti "airBaltic", bet trešais variants saistās ar jau izskanējušo iespēju, ka Latvijas aviokompānijā varētu iesaistīties arī pārējās divas Baltijas valstis.

Ministrs atlikušo divu privāto iespējamo investoru vārdus nenosauca, bet raksturoja, ka abi ir aviācijas nozares uzņēmumi, viens no tiem esot tepat no Eiropas, bet otrs esot tālāks. Tieši sarunas ar aviokompānijām esot pavirzījušās tālāk nekā sarunas ar Baltijas valstīm par kopīgu saimniekošanu "airBaltic", stāstīja Matīss un uzsvēra, ka abi sarunu virzieni neizslēdz viens otru, proti, ka varētu tikt gan piesaistīts privātais investors, gan arī Baltijas valstis varētu kopīgi piedalīties uzņēmumā, kontrolējot 50% plus vienu balsi.

Latvijai būtu izdevīgs jebkurš "airBaltic" attīstības modelis, kas dos iespēju aviokompānijai attīstīties, piebilda politiķis.