Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pieaug interese par iestāšanos zemessardzē

© F64

Turpina pieaugt interese par iesaistīšanos zemessardzē, tādējādi pārsniedzot pēdējo gadu statistiku, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Zemessardzes komandieri brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš.

Kalniņš varot tagad teikt, ka ir pārspēta iepriekšējo gadu statistika, jo līdz 1.jūlijam zemessardzē iestājušies 750 cilvēku. "Šāda cilvēku aktivitāte iepriecina un apliecina, ka Latvijas pilsoņi vēlas apgūt militārās pamatzināšanas, kas noderēs Latvijas drošības stiprināšanai," piebilda Kalniņš.

Tāpat zemessardzes aktivitātes atbalsta vietējie iedzīvotāji un pašvaldības, lai gan reizēm vietās, kur notiek zemessardzes nometnes un apmācības cilvēki tiek pārsteigti par lielo skaitu un aktivitātēm. "Tomēr viņi apzinās, ka šādas aktivitātes nepieciešamas, lai Latvijas sabiedrība justos droši un piešķirtie finanšu līdzekļi zemessardzei tiek izmantoti lietderīgi," atzina ģenerālis.

Jau ziņots, ka šī gada pirmajos mēnešos bija vērojama paaugstināta interese par iesaistīšanos Zemessardzē. Pirmajos divos mēnešos šajā organizācijā uzņemti 338 pilsoņi.

Salīdzinājumam - pērn, kad arī bija pieaugoša interese par iestāšanos šajā organizācijā, visa gada laikā Zemessardzei pievienojās 812 pilsoņi.

Kalniņš jau iepriekš atgādināja, ka šogad Zemessardzei papildus piešķirti 3,32 miljoni eiro, kas tiek izmantoti apmācību procesam, tehniskajam ekipējumam, kā arī lai radītu jaunas štata vietas vienībās, kas nodrošina apmācības.

Pēc Kalniņa teiktā, Zemessardze ir saņēmusi pilnā apmērā paredzētos prettanku ieročus, tādēļ apmācība par to, kā rīkoties ar tiem, esot šī gada prioritāte.

Kā ziņots, pašlaik zemessargu ir nedaudz vairāk kā 8000, bet atbilstoši valsts aizsardzības plāniem līdz 2020.gadam zemessargu skaitu plānots palielināt no 12 000 līdz 13 000.