Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Bergmanis: Jebkura pilsoņa pienākums ir aizstāvēt dzimteni

© F64

Jebkura Latvijas pilsoņa pienākums ir aizstāvēt dzimteni, intervijā Latvijas Radio teica aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Viņš norādīja, ka cilvēki ļoti labi zina savas tiesības, bet aizmirst par pienākumiem. Dzimtenes aizstāvēšana ir svētākais pienākums.

Situācija pasaulē ir mainījusies, un tas ir jāsaprot katram, teica Bergmanis, piebilstot, ka tiešu militāru draudu Latvijai šobrīd nav.

Ministrs skaidroja, ka Latvijas mērķis ir turpināt attīstīt bruņoto spēku kaujas spējas. Plānots turpināt pretgaisa un prettanku aizsardzības vienību attīstību, attīstīt speciālās uzdevumu vienības, kā arī palielināt bruņoto spēku personāla skaitu.

Atšķirībā no Lietuvas, kas atjaunojusi obligāto militāro dienestu, Latvijai ir Zemessardze, kuras attīstība arī ir ministra prioritāšu sarakstā. Tāpat plānots veicināt Jaunsardzes kustības attīstību un rīkot rezervistu apmācības.

Kā ziņots, Saeima jūlijā Bergmani apstiprināja aizsardzības ministra amatā. Pēc iecelšanas amatā viņš atzina, ka aizsardzības nozarē darba ir ļoti daudz un viens no būtiskākajiem saistīts ar nākamā gada valsts budžeta pieņemšanu un nozares finansējumu.

Ministrs uzvēra, ka būs ļoti daudz jāstrādā, kā arī pauda prieku par to, ar kādiem cilvēkiem šajā nozarē viņam būs jāsadarbojas. Viņš norādīja, ka šie cilvēki ir "kompetenti un uzticami", tāpēc Bergmanis cer uz atbalstu no viņu puses. Tad būs iespējams straujiem soļiem virzīties uz priekšu, piebilda politiķis.

Ieskicējot veicamos darbu, Bergmanis atgādināja, ka tuvojas nākamā gada budžeta pieņemšana. Viņš norādīja uz Latvijas apņemšanos pakāpeniski palielināt aizsardzības nozares finansējumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta. Tas jādara, jo šādi mēs "apliecinām šī brīža izvēlēto ceļu", teica ministrs.