Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Gerhards: VVD varētu stiprināt, to restrukturizējot

© F64

Viens no iespējamiem veidiem, kā stiprināt Valsts vides dienestu (VVD), ir šīs iestādes restrukturizēšana, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Pēc viņa teiktā, restrukturizējot VVD un mēģinot ietaupīt uz iekšējo resursu rēķina, lielāka uzmanība būtu jāpievērš tām vides pārraudzības nozarēm, kurās ir vairāk problēmu. Gerhards jau vakar esot ticies ar VVD ģenerāldirektori, kura paudusi gatavību veikt reformas iestādē, lai palielinātu tās kapacitāti.

Protams, savlaicīgāk pamanīt un novērst ekoloģiskas katastrofas būtu vieglāk tad, ja VVD būtu lielāks finansējums, taču kopš krīzes gadiem iestāde nav piedzīvojusi būtisku budžeta palielinājumu, atzīmēja Gerhards. "Mēs varam cerēt, ka resursi varētu būt lielāki un VVD varētu piesaistīt daudz vairāk ekspertu un inspektoru, bet realitāte ir tāda, kāda ir," atzina ministrs.

Kā vienu no veidiem ekoloģisko risku samazināšanai nākotnē Gerhards minēja arī sodu palielināšanu par pārkāpumiem pret vidi.