Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Graube uzslavē Bērziņu par profesionālu izpratni par situāciju NBS

© f64

Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube sadarbību ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atzīst par labu, uzsverot prezidenta profesionālo izpratni par situāciju bruņotajos spēkos.

 

Ģenerālleitnants pēc tikšanās ar Valsts prezidentu aģentūrai LETA norādīja, ka aizvadītie četri gadi bija un arvien ir ļoti intensīvi gan ar drošību, gan ar bruņoto spēku attīstību saistītos jautājumos.

Graube atgādināja, ka viena no prezidenta pirmajām vizītēm NBS bija prezidenta došanās uz Afganistānu, kas bija ļoti svarīgi pašiem karavīriem un prezidentam, lai labāk iepazītu karavīru darbu.

Kopumā Graube izteicās, ka sadarbība ar Valsts prezidentu bija laba, jo Bērziņam bijusi profesionāla izpratne un vērtējumi par situāciju bruņotajos spēkos. NBS komandieris piebilda, ka šodien bija ļoti profesionāla un arī emocionāla tikšanās.

Savukārt, jautāts par sarunām ar ASV par smagā bruņojuma izvietošanu Latvijā, Graube norādīja, ka patlaban pie šā tiek strādāts un jūlija beigās Graubem ir paredzēta vizīte ASV, kur viņš plāno tikties ar ASV bruņoto spēku komandieri, kur tiks pārrunāts šis konkrētais jautājums.