Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece: Uz Krievijas karadarbību Ukrainai jāatbild ar reformu īstenošanu

© f64

Ukrainai svarīgi īstenot sāktās reformas, par spīti situācijai Austrumukrainā, un Latvija turpinās sniegt Ukrainai politisku un praktisku atbalstu, tostarp veicinot tās tuvināšanos Eiropas Savienībai (ES). To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) uzsvēra, tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Oksanu Siroidu.

Ukrainas parlamenta spīkera vietniece Latvijā ieradusies, lai piedalītos labdarības koncertā Ukrainai Jūrmalā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Apspriežot situāciju Austrumukrainā, Mūrniece un Siroida bija vienisprātis, ka Minskas vienošanās netiek īstenotas. Šajā situācijā svarīgi, ka ES Padome ir reaģējusi, pagarinot ekonomiskās sankcijas pret Krieviju. ES jāturpina stingra nostāja pret Krieviju, vienlaikus palīdzot Ukrainai, sacīja Mūrniece. Siroida pauda bažas, ka ne visi Rietumu partneri izprot šī brīža notikumu attīstību Austrumukrainā. Saeimas priekšsēdētāja mudināja Ukrainas pusi sniegt vairāk informācijas starptautiskajai sabiedrībai par Minskas vienošanās pārkāpumiem.

Sarunā Siroida pateicās Latvijai par atbalstu ukraiņu tautai. Latvijas rīkoto labdarības koncertu "Kara bērni" pamana un novērtē Ukrainas iedzīvotāji. Mūrniece uzsvēra, ka iniciatīva ziedot līdzekļus ukraiņu bērniem pieder Latvijas sabiedrībai, kas solidarizējas ar Ukrainu. Ikviens šāds solis nozīmē arī mūsu morālo atbalstu Ukrainai.

Labdarības koncerta laikā savāktie ziedojumi tiks izlietoti kara laikā Ukrainā cietušo bērnu rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs un sanatorijās. Koncertu apmeklē arī Igaunijas un Lietuvas parlamentārieši un ārvalstu vēstnieki.