Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Dienas svarīgāko norišu apskats

ĀCM ATGRIEŽAS: Saņemto laboratorisko analīžu rezultāti apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu piecām piemājas saimniecības novietnē esošajām cūkām Ciblas novada Ciblas pagastā. Šovasar šis ir otrais gadījums, kad ĀCM konstatē mājas cūkām.

250 BĒGĻI: .Latvija varētu uzņemt 250 līdz 251 bēgli, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacījusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). Divas koalīcijas partijas piekrīt bēgļu uzņemšanai. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) to neatbalsta.

VĒTRA LATVIJĀ: Šodien Latvijā gaidāmi stipri pērkona negaisi, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Stipru pērkona negaisu zona, virzoties uz austrumiem, Latvijas teritoriju pametīs tikai nakts sākumā. Visstiprākie pērkona negaisi gaidāmi dienas vidū un pēcpusdienā.

GRIEĶI PARĀDU ATODT NEGRIB: Referendumā 61,31% grieķu nobalsojuši pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, liecina Grieķijas Iekšlietu ministrijas pirmdienas rītā publiskotie oficiālie rezultāti. "Par" vienošanos ar aizdevējiem nobalsojuši 38,69% vēlētāju. Neskatoties uz neskaidrību par valsts nākotni un palikšanu eirozonā, tūkstošiem grieķu Atēnās laukumā pie parlamenta ar sajūsmu uzņēma ziņas par referenduma iznākumu.

VARUFAKIS AIZIET: Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis pirmdien negaidīti paziņoja, ka viņš atkāpjas no amata, neskatoties uz valdības spēju svētdien notikušajā referendumā iegūt valsts iedzīvotāju atbalstu pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.