Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Vētras laikā jāievēro īpaši drošības pasākumi

© f64

Ņemot vērā sinoptiķu prognozes, iedzīvotājiem vētras laikā jāievēro pastiprinātas drošības prasības, atrodoties elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls".

 

Uzņēmums nepieciešamības gadījumā ir gatavs operatīvi atjaunot elektroenerģijas piegādi, ko varētu izraisīt laika apstākļi.

"Sadales tīkls" brīdina iedzīvotājus, ka negaisa, spēcīga vēja laikā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību. Uzņēmums aicina netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes, tuvākajās stundās no rietumu rajoniem Latvijā gaidāms pērkona negaiss, kas pastiprināsies dienas vidū un pēcpusdienā, kad atsevišķos rajonos, galvenokārt valsts vidienē un austrumos, gaidāmas stipras lietusgāzes, kā arī vēja brāzmas no 15 līdz 19 metriem sekundē, un vietām gaidāma krusa. Pērkona negaiss, virzoties uz austrumiem, Latviju pametīs tikai nakts sākumā.

Līdz ar to "Sadales tīkls" ir gatavs situācijai, ka tiks izraisīti elektroapgādes traucējumi. Elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un tehniskā virziena personāls visā Latvijā nodrošinās operatīvu elektroenerģijas piegādes atjaunošanu klientiem, ja tas būs nepieciešams.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem stipra vēja un vētras laikā elektroiekārtu tuvumā un sekot elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem. Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404. Redzot zemē guļošu elektrolīnijas vadu vai uz elektrolīnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvojieties tam un neļaujiet to darīt arī citiem.

Jau ziņots, ka šodien Latvijā gaidāmi stipri pērkona negaisi, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā aģentūru LETA informēja centrā, stipru pērkona negaisu zona, virzoties uz austrumiem, Latvijas teritoriju pametīs tikai nakts sākumā. Visstiprākie pērkona negaisi gaidāmi dienas vidū un pēcpusdienā.

Pērkona negaisi gaidāmi atsevišķos rajonos, galvenokārt valsts vidienē un austrumos. Gaidāmas stipras lietusgāzes ar nokrišņu daudzumu no 15 līdz 30 milimetriem, kā arī vēja brāzmas negaisa laikā pastiprināsies no 15 līdz 19 metriem sekundē.

Tāpat vietām gaidāma krusa, lietusgāžu laikā būs pasliktināta redzamība.