Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par ZZS valdes priekšsēdētāju kļuvis "zemnieks" Armands Krauze

© f64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedru, Saeimas deputātu un Zemkopības ministrijas parlamentāro sekretāru Armandu Krauzi (ZZS).

 

Līdz šim ZZS valdi vadīja labklājības ministrs Uldis Augulis (LZS/ZZS), un rotācijas kārtībā šo amatu vajadzēja ieņemt Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvim. Taču LZP no šīs iespējas atteicās, ņemot vērā to, ka tuvākajās vēlēšanās pilsoņi balsos par pašvaldību vadību, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Zaļās partijas valdes loceklis Ingmārs Līdaka. Ņemot vērā, ka LZS ir vairāk pārstāvēta pašvaldībās, arī tās vadībā ZZS būs lielākas iespējas veiksmīgi startēt, norādīja politiķis.

Augulis aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka viņš jau ilgu laiku ieņēmis ZZS vadītāja amatu un personāliju maiņa sen jau bijusi nepieciešama.

LZP atteikšanās no valdes priekšsēdētāja amata neoficiāli tiek saistīta ar politiskā līdzsvara nodrošināšanu starp Zaļo partiju un LZS, tostarp kontekstā ar līdzšinējā LZP biedra Raimonda Vējoņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

Krauze ieņem arī LZS priekšsēdētāja vietnieka amatu.