Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Valsts asinsdonoru centrs aicina cilvēkus ziedot asinis

© F64

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina cilvēkus ziedot asinis.

 

Centrs īpaši lūdz atsaukties 0 grupas rēzus negatīvo asinsgrupu donorus.

Šodien centrs donorus līdz plkst.14 gaidīs Cēsu pieaugušo izglītības centrā, Raunas ielā 4. Savukārt specializētajā VADC autobusā asinis šodien līdz plkst.15 varēs nodot pie Dailes teātra.

Rīt asinis varēs nodot Ventspils 3.vidusskolā, Tārgales ielā 5, no plkst.10 līdz 13. Tāpat donori tiks gaidīti Gulbenes Latvijas Sarkanā Krusta komitejā, Dīķa ielā 1, no plkst.9 līdz 13.

Savukārt specializētais autobuss ziedotājus uzņems pie Aizsardzības ministrijas, Krišjāņa Valdemāra ielā 10/12 no plkst.10 līdz 15.

Trešdien, 8.jūlijā, donori tiks gaidīti Sociālās integrācijas valsts aģentūras telpās Jūrmalā, Dubultu prospektā 71, no plkst.10 līdz 13. Savukārt specializētajā autobusā asinis varēs nodot pie Brīvības pieminekļa no plkst.10 līdz 14.

Ceturtdien, 9.jūlijā, asinis Rīgā varēs nodot AS "Elko Grupa" centrālajā birojā, Toma ielā 4, no plkst.10 līdz 13. Tāpat donori tiks gaidīti Kārsavas kultūras namā no plkst.9 līdz 12, kā arī specializētajā autobusā pie tirdzniecības centra "Domina" Rīgā no plkst.10 līdz 16.

Savukārt piektdien, 10.jūlijā, asinis būs iespējams nodot specializētajā autobusā pie starptautiskās lidostas "Rīga". Šeit donori tiks gaidīti no plkst.10 līdz 14.

Jau ziņots, ka Latvijā asinis regulāri ziedo tikai 1,7% no tiem iedzīvotājiem, kuri to varētu darīt.

Lai nodrošinātu pastāvīgu asins krājumu papildināšanu un pilnībā nodrošinātu slimnīcu pieprasījumu, kā arī lai nebūtu jāatliek plānveida operācijas, VADC sāk kampaņu "Mums ir viena asinsrite". Tās laikā ar televīzijas, radio un preses reklāmu palīdzību iedzīvotājiem tiks atgādināts, ka vajadzība pēc stabilām asins rezervēm var skart jebkuru cilvēku, kā arī tas, ka asinis var ziedot trīs reizes gadā.