Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš: Grieķijas valdība ir pierādījusi, ka veselais saprāts tajā nemīt

© F64

Tūkstošiem grieķu Atēnās laukumā pie parlamenta ar sajūsmu uzņēma ziņas par referenduma iznākumu, tomēr pamošanās pēc šīm dzīrēm grieķiem būs smaga. Šādu viedokli intervijā "Rietumu radio" pauda Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš ("Vienotība").

 

"Pārējai Eiropai ir skaidrs, ka tur ir diezgan mazcerīga situācija, lai neteiktu, ka bezcerīga," sacīja Kariņš. "Droši vien Grieķijas valdība vispār nepamodīsies, jo šī valdība ir pierādījusi, ka veselais saprāts, vismaz manā izpratnē, tur nemīt. Tauta diemžēl tikai pakāpeniski sapratīs, ka valdība viņiem kārtējo reizi ir melojusi."

Grieķijas valdība ar referenduma izsludināšanu un grieķu tauta ar savu atbalstu valdības nostājai jebkuras sarunas ar Eiropas valstīm padarījusi ļoti grūtas, jo bez nosacījumiem Grieķijai naudu neviens nedos, sacīja Kariņš. Viņš arī piebilst, ka bez Eiropas Centrālās bankas (ECB) atbalsta Grieķijas bankām ir gaidāms šīs valsts banku sistēmas sabrukums.

Jau ziņots, ka svētdien referendumā 61% grieķu nobalsoja pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Daudzi Eiropas politiskie līderi pirms referenduma izteicās, ka balsojums būtībā ir ne tikai par kreditoru priekšlikumiem, bet par Grieķijas dalību eirozonā.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs uzrunā nacionālajā televīzijā sacīja, ka referendums devis mandātu nevis pret Eiropu, bet par "ilgtspējīgu risinājumu".