Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalā tiks svinēti Jomas ielas svētki

© f64

11. un 12. jūlijā Jomas iela kļūs par īpaši skanošu, smieklu un cilvēku piepildītu ielu, jo ar plašu mūzikas, sporta un izklaides programmu tiks svinēti Jomas ielas svētki.  Svētku pirmajā dienā, 11. jūlijā, apmeklētājiem tiks piedāvātas plašas mūzikas un izklaides programmas uz trijām skatuvēm visas Jomas ielas garumā, būs svētku tirdziņš un sportiskās aktivitātes.

No plkst. 13.00 uz lielās skatuves, kas šogad atradīsies neierastā vietā - Jomas un Ātrās ielas krustojumā, uzstāsties Aija Andrejeva ar 10 gadu jubilejas koncertprogrammu "Soļi", muzicēs arī "7 Dēli", "Neon Saturdays", Jānis Bukums, "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Indygo". No plkst. 21.00 līdz diviem naktī varēs izdejoties Jomas ielas svētku ballē kopā ar Mariachi Band SOL Y SOMBRA, Laimi Rācenāju un DJ Robertu Lejasmeijeru.

Sportisko aktivitāšu cienītāji Majoru stāvlaukumā no plkst. 12.00 varēs piedalīties  "Ghetto Games", kuru ietvaros notiks sacensības strītbolā un florbolā. Sacensību nolikumi pieejami Ghetto Games mājaslapā www.ghettogames.lv.

Uz Tirgoņu ielas starp Jomas ielu un Jūras ielu būs plašs Tirgoņu ielas tirgus, kurā no plkst. 12.00 būs pieejams mūsdienu amatniecības piedāvājumi un Latvijas lauku labumi - sieri, kūpinātas gaļas izstrādājumi, maize, garšvielas. Tirdziņā varēs iegādāties tējas, medu, riekstus, dzērvenes, našķus, eko kosmētiku, vietējos vīna izstrādājumus.

Uz Brīvdabas teātra skatuves Jomas  ielā, pie viesnīcas "Hotel Jūrmala SPA" 11. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 20.00 sagaida muzikāli teatrāla programma.

Teātra programmu atklās Rīgas Improvizācijas teātris, pēc tam populāri latviešu aktieri - Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Evija Skulte, Aīda Ozoliņa, Voldemārs Šoriņš, Kristiāns Kareļins kopā ar  dziedātāju Andri Daņiļenko un mūziķi Valdi Zilveri izspēlēs un izdziedās fragmentus no jaunās brīvdabas izrādes „Īsa pamācība mīlēšanā", Hermaņa Paukša vadītais Dramaturgu teātris rādīs izrādi ģimenei "Kā Sarkangalvīte ar vilku spēlējās".

Tam sekos Rolanda Zagorska vadītā teātra - kluba "Hamlets" improvizācijas teātris "Brīvā skatuve", Jūrmalas jauniešu teātra studija "Eksperiments" Daces Umbraško vadībā izspēlēs ielu teātra akciju "Ēnas", līdz plkst.19.00 teātra programmu noslēgs aktieri - dziedātāji Karīna Tatarinova un Juris Jope ar teātra un kino melodijām pianista Madara Kalniņa vadītā trio pavadījumā.

Pašiem mazākajiem un viņu vecākiem par prieku Horna dārzā no plkst. 13.00 būs iespēja darboties dažādās radošajās darbnīcās: varēs izgatavot savu īpašo magnētu, spēlēt "FreshART" lielformāta spēles, kopā ar "Avon" apgleznot sejiņas utt.

Plaša izklaides programma bērniem būs arīHorna dārza lapenē: BG deju studijas priekšnesumi, koncertprogramma "Visi kopā", latviešu skoliņas Bergenā "Bergausis" pasaka bērniem "Tre Bokenne Bruse"  jeb "Trīs buki uz troļļu tilta", tradicionālās latviešu un norvēģu dziesmas un rotaļas. Būs skatāms arī muzikāls bērnu popgrupas "NANDO" priekšnesums un izrāde "Sunītis un Kaķīte".

Savukārt svētku otrajā dienā uz lielās skatuves Jomas un Ātrās ielas krustojumā plkst. 21.00 sagaidīsim viesus no Gruzijas - tradicionālo dejas ansambli "Batumi". Šis horeogrāfiskais ansamblis ir profesionāli māksliniecisks kolektīvs, kurš vairākkārt kļuvis par dažādu starptautisko konkursu un festivālu laureātu.

Plkst. 21.30 uz lielās skatuves kāps Latvijas leģendārā grupa "Pērkons", un koncerta izskaņā ap plkst. 22.50 varēsim vērties krāšņā vakara uguņošanā.

Ieeja visos pasākumos bez maksas. Tiekamies svētkos!