Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bez maksas vairs tikai četras TV programmas

© F64

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) kopš vakardienas pārtraukusi nodrošināt bezmaksas zemes TV apraidē esošās Ogres Televīzijas programmas (OTV) izplatīšanu. Līdz ar to bezmaksas apraidē paliek vairs tikai četras programmas.

Lēmumu pārtraukt OTV izplatīšanu LVRTC valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai ir izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem un ar OTV nav izdevies vienoties par parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses.

«Lēmums pārtraukt Ogres Televīzijas programmu izplatīšanu nebija viegls, esam daudzkārt tikušies ar visām ieinteresētajām pusēm, tai skaitā Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, tomēr šis bija vienīgais risinājums, kā pārtraukt parāda vēl lielāku pieaugumu. Šis ir pirmais gadījums, kad pārtraucam pakalpojuma sniegšanu bezmaksas apraidē esošai raidsabiedrībai,» uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Kopš 2014. gada 1. jūnija LVRTC tehniski nodrošina piecu bezmaksas zemes televīzijas apraidē esošo televīzijas programmu izplatīšanu. Līdz ar OTV programmas izplatīšanas pārtraukšanu bezmaksas apraidē paliek vairs tikai četras programmas, kas sadārdzinās apraides pakalpojuma cenu pārējām raidsabiedrībām. «Esam lūguši NEPLP sniegt informāciju par nākotnes iecerēm, kurš telekanāls varētu nodrošināt piekto bezmaksas apraides programmu, lai pārējām telekompānijām nepalielinātos izmaksas. Informēsim pārējās raidstacijas par iespējamajām izmaiņām,» norāda J. Bokta.