Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas svarīgāko norišu apskats.

BK VENTSPILS VADĪS MUIŽNIEKS: Basketbola klubs “Ventspils” noslēdzis līgumu ar pieredzējušo Latvijas treneri Kārli Muižnieku, kurš turpmākos 3 gadus būs komandas galvenais treneris. Muižnieks jau bijis BK “Ventspils” galvenais treneris laikā no 2001. gadam līdz 2007. gadam, kopā ar komandu izcīnot piecus Latvijas čempiona titulus, 3.vietu FIBA Čempionu kausā un 3.vietas NEBL un BBL turnīros.

VID PĒTA APBEDĪŠANAS NOZARI: Puse no apbedīšanas nozares uzņēmumiem neuzrāda nekādus ieņēmumus, informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Ēnu ekonomikas īpatsvars nozarē pērn varētu būt vismaz 5,45 miljoni eiro, liecina VID veiktais aprēķins, kurā vērā ņemts mirušo cilvēku skaits valstī pērn, vidējās apbedīšanas pakalpojumu izmaksas, apbedīšanas izmaksu kopsumma, no kā atņem nozarē nodarbināto nodokļu maksātāju deklarēto apgrozījumu.

ZZS VALDES PRIEKŠSĒDĒTĀJA AMATAM VIRZA KRAUZI: Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētāja amats varētu palikt Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), un kā kandidāts uz šo amatu ir izvirzīts Saeimas deputāts un Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Armands Krauze (LZS/ZZS).

Pašlaik ZZS valdi vada labklājības ministrs Uldis Augulis (LZS/ZZS), un rotācijas kārtībā šo amatu vajadzētu ieņemt Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvim. Taču LZP no šīs iespējas atteikusies, ņemot vērā apstākļus, kas izriet no tā, ka tuvākajās vēlēšanās pilsoņi balsos par pašvaldību vadību, aģentūrai LETA sacīja Zaļās partijas valdes loceklis Ingmārs Līdaka (ZZS). Ņemot vērā, ka LZS ir vairāk pārstāvēta pašvaldībās, tad arī tās vadībā ZZS būs lielākas iespējas veiksmīgi startēt, norādīja politiķis.

LATVIJAS KAROGA IZKĀRŠANA SVĒTKOS ATBILST SATVERSMEI: Satversmes tiesa (ST) par atbilstošu Satversmei atzinusi normu par pienākumu svētku un sēru dienās izkārt karogu, savukārt sods par šā pienākuma nepildīšanu Satversmei neatbilst, aģentūru LETA informēja ST priekšsēdētāja palīdze Līna Kovalevska.

SAEIMA LEMJ PAR DIMANTA ATBRĪVOŠANU: Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien atbalstīja lēmumprojektu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Aināra Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata.

LTV PĒC ILGA PĀRTRAUKUMA SKATĪTĀKAIS KANĀLS LATVIJĀ: Šī gada jūnijā pēc daudzu gadu pārtraukuma skatītākais televīzijas kanāls Latvijā bijis Latvijas Televīzijas pirmais kanāls (LTV1), kamēr uz otro vietu atkritis līdzšinējais līderis TV3, bet trešajā vietā atgriezusies "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT), liecina pētījumu kompānijas TNS apkopotie dati.