Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

ZZS valdes priekšsēdētāja amatam virza Armandu Krauzi

© f64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētāja amats varētu palikt Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), un kā kandidāts uz šo amatu ir izvirzīts Saeimas deputāts un Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Armands Krauze (LZS/ZZS).

Pašlaik ZZS valdi vada labklājības ministrs Uldis Augulis (LZS/ZZS), un rotācijas kārtībā šo amatu vajadzētu ieņemt Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvim. Taču LZP no šīs iespējas atteikusies, ņemot vērā apstākļus, kas izriet no tā, ka tuvākajās vēlēšanās pilsoņi balsos par pašvaldību vadību, aģentūrai LETA sacīja Zaļās partijas valdes loceklis Ingmārs Līdaka (ZZS). Ņemot vērā, ka LZS ir vairāk pārstāvēta pašvaldībās, tad arī tās vadībā ZZS būs lielākas iespējas veiksmīgi startēt, norādīja politiķis.

Augulis aģentūrai LETA skaidroja, ka viņš jau ilgu laiku ieņem ZZS vadītāja amatu un ka personāliju maiņa sen jau bijusi nepieciešama. Latvijas Zemnieku savienība kā kandidātu uz šo amatu izvirzījusi Krauzi, un Augulis viņu redz kā politiķi ar potenciālu.

LZP atteikšanās no valdes priekšsēdētāja amata neoficiāli tiek saistīta ar politiskā līdzsvara nodrošināšanu starp Zaļo partiju un LZS, tostarp kontekstā ar līdzšinējā LZP biedra Raimonda Vējoņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

Krauze ieņem arī LZS priekšsēdētāja vietnieka amatu.

ZZS valdes priekšsēdētāja vēlēšanas paredzētas paplašinātajā valdes sēdē pirmdien, 6.jūlijā.