Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavas poliklīnikas vadītājas amatam virza juristi Guntu Arnīti

© energoauditors.com

Noslēdzoties konkursam uz SIA "Jelgavas poliklīnika" valdes locekļa amatu, Jelgavas pilsētas pašvaldība šajā amatā grasās apstiprināt līdzšinējo Jelgavas pilsētas domes administrācijas Administratīvās pārvaldes Juridiskā sektora vadītājas vietnieci Guntu Arnīti, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

 

Amata konkursa vērtēšanas komisija Arnīti kā labāko atzinusi no 12 pretendentiem. Komisija savu lēmumu iesniedza SIA "Jelgavas poliklīnika" kapitāla daļu turētāja pārstāvim - Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājam Andrim Rāviņam (ZZS), kurš akceptējis komisijas lēmumu, un jauno valdes locekli paredzēts apstiprināt šodien.

Kā informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektore un konkursa komisijas priekšsēdētāja Irēna Škutāne, visi pretendenti tika vērtēti atbilstoši izsludinātā konkursa nolikumam. Galvenās prasības pretendentiem uz SIA "Jelgavas poliklīnika" valdes locekļa amatu bija augstākā izglītība, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze valsts vai pašvaldību iestādes darbā, zināšanas finanšu, ekonomikas un saimniecisko procesu vadības jautājumos. Pretendentam bija jāiesniedz arī kapitālsabiedrības attīstības plāns turpmākajiem diviem gadiem.

Arnīte kopš 2007.gada strādā Jelgavas pilsētas domes administrācijas Administratīvās pārvaldes Juridiskā sektora vadītājas vietnieces amatā, līdz tam bijusi Jelgavas domes juriste, bet laikā no 2000. līdz 2004.gadam strādājusi Ārlietu ministrijā.

Kā galvenās kandidātes stiprās puses konkursa vērtēšanas komisija noteikusi ilgstošu darba pieredzi pašvaldībā, labas zināšanas juridiskajā jomā, pieredzi juridisko jautājumu kārtošanā tieši kapitālsabiedrībās, iepirkumu procedūras pārzināšanu, darba tiesības, darba organizāciju, pieredzi komunikācijā ar citu kapitālsabiedrību valdes locekļiem, labas svešvalodas zināšanas, kā arī kvalitatīvi tika sagatavots SIA "Jelgavas poliklīnika" attīstības plāns turpmākajiem diviem gadiem.

Pēc tam, kad februāra sākumā iepriekšējā SIA "Jelgavas poliklīnika" valdes locekle Anna Zīverte iesniedza atlūgumu veselības stāvokļa dēļ, par poliklīnikas valdes locekļa pienākumu izpildītāju uz laiku tika iecelta poliklīnikas ķirurģe Ruta Viesture.

Kā ziņots, maijā Jelgavas pilsētas pašvaldība bija izsludinājusi konkursu uz SIA "Jelgavas poliklīnika" valdes locekļa amata vietu pēc Zīvertes, pret kuru patlaban rit kriminālvajāšana par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, darba attiecību pārtraukšanas.

Iepriekš jau ziņots, ka šā gada februārī Zemgales tiesas apgabala prokuratūra par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saukusi pie kriminālatbildības Jelgavas poliklīnikas vadītāju Zīverti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Prokuratūra paziņojumā presei norāda, ka pēc Valsts kontroles (VK) veiktās revīzijas materiāliem SIA "Jelgavas poliklīnika" par laiku no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.decembrim sāktajā kriminālprocesā prokurors februārī pie kriminālatbildības saucis kādu "Jelgavas poliklīnikas" valsts amatpersonu par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, piemērojot drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegumu.

Prokuratūra uzskata, ka valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, tīši, pretēji dienesta interesēm, mantkārīgā nolūkā, prettiesiski izlietoja uzņēmuma līdzekļus, proti, izdeva rīkojumus un veica pirkumus, kas radījuši būtisku kaitējumu valsts varai un pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personu tiesībām un interesēm, izraisot smagas sekas, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 15 443 latu (21 973 eiro) apmērā.

Zemgales tiesu apgabala virsprokurors Dainis Mālmanis aģentūrai LETA apstiprināja, ka kriminālvajāšana notiek pret Zīverti un lieta ir saistīta ar iepriekš VK revīzijā konstatētiem pārkāpumiem, sīkāk lietu nekomentējot.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" pērn vēstīja, ka, pēc VK revīzijā konstatētās informācijas, Zīverte apmaksājusi vakariņas smalkākajos Latvijas un Eiropas restorānos, iepirkusies greznākajos pasaules veikalos un devusies ceļojumos uz iecienītākajiem galamērķiem, taču par pārkāpumiem tikusi sodīta vien ar rājienu un nelielu algas samazinājumu uz trim mēnešiem. Zīverte, piemēram, no poliklīnikas kases kādā Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas turīgāko tūristu iecienītā restorānā "Mortons the Steakhouse" iztērējusi vairāk nekā 700 dolāru. Dokumentos teikts, ka šīs maltītes laikā viņa ar Vācijas un Latvijas ekspertiem esot pārrunājusi urīna nesaturēšanas jautājumus.

LETA jau ziņoja, ka Zīvertes ienākumi pērn bijuši 29 537 eiro, - liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu.

Jelgavas poliklīnikas vadītājas algā Zīverte pērn saņēmusi 20 561 eiro, bet no saimnieciskās darbības ārsta privātpraksē, kas agrāk bijusi viņas ienākumu lielākā daļa, Zīverte pērn saņēmusi 8640 eiro, savukārt uzkrājumi bankā procentos nesuši 199 eiro. Vēl viņa saņēmusi 137 eiro pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.