Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VUGD izdodas no ugunsgrēka glābt vīrieti

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.jūnija plkst. 6.30 līdz 1.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus, no kuriem 22 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbu veikšanu, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi. No ugunsgrēka tika izglābts viens cilvēks.

Vakardien plkst. 17.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Raiņa bulvāri Rīgā, kur pilsētas kanālā bija iekrituši saldējuma rati. Ierodoties glābējiem, trīs metrus no krasta atradās saldējuma rati, kurus ugunsdzēsēji glābēji izvilka krastā un atdeva īpašniecei.

Vakarā plkst. 21.31 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur kādas dzīvojamās mājas dzīvoklī bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikumu vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens 0,01m2 platībā, kas radīja stipru sadūmojumu. No dzīvokļa tika izglābts 50 gadus vecs vīrietis un ugunsgrēks likvidēts plkst. 21.48.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji arī devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, sausā zāle, lapas, zaru kaudze, krūmi, malka, sadzīves mantas, šķūnis, tirgus lete un divi mikroautobusi. Vakardien ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību vairākiem dzīvniekiem, kuri bija nokļuvuši nelaimē – Limbažu novadā no muklāja tika izvilkta tele, Daugavpilī no dzīvojamās mājas ārsienas atbrīvots iesprūdis putns, savukārt Rīgā no kādas kafejnīcas nojumes nocelts un aizvests uz veterināro klīniku ievainots putns.