Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jaunā NEPLP locekle: esmu kā spunde mucā

Dace Ķezbere: «Lielākā bēda ir padomes komunikācijas trūkums gan ar Saeimu, gan valdību, gan raidorganizācijām. Ir ļoti daudz jautājumu, uz kuriem nav atbilžu» © F64

Iespējams, jau nākamnedēļ Saeima varētu skatīt jautājumu par Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atbrīvošanu no amata, ko idejiski atbalsta vairākums Saeimas frakciju un deputātu.

Par to, vai politiķu pārmetumi padomei un draudi to atbrīvot ir politiskais spiediens, kā to pasniedz NEPLP, kā tiktāl situācija varēja eskalēties, par komunikācijas trūkumu un elektronisko mediju nozarē primāri risināmajām problēmām Neatkarīgās intervija ar Daci Ķezberi. Viņa 18. jūnijā ievēlēta NEPLP grimstošo kuģi pametušā Ginta Grūbes vietā, padomē atgriezusies pēc desmit gadu pārtraukuma un, iespējams, kādu laiku varētu palikt vienīgā padomes locekle.

– Esat apstiprināta NEPLP laikā, kad vienlaikus atskan ierosinājumi atbrīvot visu padomi. Valsts kontrole (VK) norādījusi uz neefektīvi iztērētiem 1,8 miljoniem eiro pērn LTV un NEPLP, padomei pārmesta nereaģēšana uz necenzētu vārdu straumēm Latvijas Radio (LR) 5 raidījumā, Radio Skonto plus programmas maiņa, to ļaujot pārveidot par krievu valodā raidošu staciju. Pietiekami iemesli vai iegansti?

Pilnu interviju lasiet šīsdienas NRA.