Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Swedbank" brīdina par iespējamu maksājumu kavēšanos

© Scanpix

Maksājumus uz Grieķiju iespējams veikt arī laikā, kamēr Grieķijas bankas ir slēgtas, taču jārēķinās ar iespējamu maksājumu kavēšanos, brīdina "Swedbank".

Grieķijas valdība izdevusi rīkojumu, ka ienākošie pārrobežu maksājumi jāapstrādā arī periodā, kad bankas ir slēgtas. Tas nozīmē, ka uz Grieķiju joprojām ir iespējams veikt maksājumus dažādās valūtās, taču jārēķinās, ka tie var aizkavēties. "Swedbank" maksājumu veicējiem iesaka sazināties ar saņēmējiem, lai pārliecinātos, ka saņēmēja IBAN kods, saņēmējas bankas BIC kods u.tml. joprojām ir pareizi.

"Swedbank" arī iesaka pirms maksājuma nosūtīšanas sazināties ar maksājuma saņēmēju un pārliecināties, vai ir īstais brīdis paredzētās naudas pārskaitīšanai.

Kamēr Grieķijas bankas ir slēgtas, maksājumi uz valstīm ārpus Grieķijas ir aizliegti, ja vien maksātājs nav saņēmis īpašu atļauju no Finanšu ministrijas komisijas, kas iespējams tikai sociāli svarīgiem maksājumiem. "Swedbank" apstrādās maksājumus no Grieķijas bankām pēc līdzekļu ieskaitīšanas bankā. "Swedbank" iesaka sazināties ar maksātāju, lai noskaidrotu, kā un kad maksājums var tikt veikts.

Kā ziņots, Grieķijas bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam un tikmēr no bankomātiem cilvēki ar vienu bankas karti var izņemt ne vairāk kā 60 eiro dienā. Uz ārvalstu banku kartēm šie ierobežojumi naudas izņemšanai bankomātos neattiecas.

"Swedbank" norāda, ka tās izsniegto karšu lietotāji no Grieķijas bankomātiem var izņemt eiro, ja vien bankomāts ir uzpildīts ar eiro banknotēm. Tomēr, tā kā daudzos bankomātos Grieķijā varētu trūkt naudas, tās izņemšana varētu būt apgrūtināta. Pastāv arī risks, ka grieķu tirgotāji un restorāni var ierobežot karšu pieņemšanu, bažīdamies, ka bankas varētu neizmaksāt tiem pienākošos finanšu līdzekļus vai pat bankrotēt. Dodoties uz Grieķiju, "Swedbank" iesaka ņemt līdzi pietiekami daudz skaidras naudas.