Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

SKUMJŠ STĀSTS: Cilvēku bezatbildība kaķenītei maksā dzīvību

© Monika Savdona MINKU SOS!

„Artas ceļā šī kādreiz ļoti skaistā persiešu šķirnes kaķene, trāpījās par vēlu. Kā vēlāk noskaidrojās daudz par vēlu!” skumjo stāstu par kādas kaķenītes likteni sociālajā vietnē draugiem.lv iesāk Monika Savdona (Minku SOS).

Viņa pieļauj, ka, visticamāk, kāds nelietis kaķenīti izmantoja peļņas nolūkā. Bet, kad kaķene saslima, vienkārši izlika uz ielas. „Esmu redzējusi daudzus novārgušus un izmocītus dzīvniekus, bet šī nelaimīgā kaķenīte bija burtiski skelets ar ādu pārvilkts, kam katru kauliņu varēja saskaitīt, bet rokās paņemot svaru nevarēja vispār just, kā spalvu kamols, kas neko nesver...Kaķeni cerējām izārstēt, atkopt, bet jau asins analīze uzrādīja lielas veselības problēmas un aizdomas. Steidzami radām iespēju, par ko jāpateicas dr. Drevinskai, veikt USG vēdera dobumam. Atklājās bezcerība: kaķenei bija liels audzējs vienā nierē, otrā daudz un lielas cistas. Var teikt, ka nieru viņai nebija. Protams, arī citi iekaisumi un bojājumi iekšējos orgānos zarnās, olnīcās!” stāsta M. Savdona, piebilstot: „Kā viņa turējās pie savas dzīvības, vispār nav izskaidrojams! Diemžēl uzzinot viņas stāvokli, bija skaidrs, ka neko mēs līdzēt vairs nevaram, kaķene nav izglābjama, cieta lielas sāpes, lai arī ēda, ūdeņaini asiņaina caureja bija rezultāts! Ar smagu sirdi mēs ar Artu piekritām vetārstu ieteikumam, atbrīvot kaķenīti no mocībām un sāpēm. Dusi, saulīt saldi...”

Lai arī kaķenītei vairs nekas nesāp, līdzcilvēku rūpēm un mēģināšanai palīdzēt ir rēķins klīnikā! Tāpēc M. Savdona lūdz atbalstu rēķina apmaksai – summa 203 eiro. Biedrība "Minku SOS"

Reģ.nr.50008190931

LV73HABA0551032920115

mērķis: persietes rēķins!