Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sieviete pametīs Latviju, jo nespēj partnerei nokārtot uzturēšanās atļauju

© facebook.com

Vakar sociālajā portālā facebook Jolanta Cihanoviča publicējusi aizkustinošu stāstu, kurš beigsies ar to, ka sieviete drīzumā pametīs Latviju, jo nespēj nokārtot savai partnerei uzturēšanās atļauju.

Lūk, viss J. Cihanovičas paziņojums: "Vēlos paskaidrot kāpēc braucu prom. Man ir ļoti jauka ģimene, bet manai partnerei ir tāds pats dzimums kā man. Viņa ir citas valsts pilsone, un Latvijā viņai ir nepieciešama uzturēšanas atļauja. Mēs nevaram to iegūt uz tā pamata, uz kāda mums tā ir nepieciešama - tāpēc ka mēs dzīvojam kopā. Piecus gadus esam noformējušās uzturēšanas atļauju viņai kā studentei, jo tas bija visvienkāršākais veids. Tas nozīmē, ka katru gadu jāsavāc daudz visādu dokumentu, jāparāda kontā nauda visam gadam, jāmaksā par studijām, kuras reāli nav vajadzīgas. Šāds statuss ierobežo darba iespējas (viņa nevar strādāt kā pašnodarbināta, var strādāt tikai 20 stundas nedēļā utt), kas arī dzīvi padara sarežģītāku. Mēs tā esam dzīvojušās piecus (nu jau sešus) gadus? cerot, ka pēc pieciem Latvijā nodzīvotajiem gadiem viņa varēs nokārtot eksāmenus un kļūt par Latvijas pilsoni, viņai būs iespēja te dzīvot likumīgi un pilnvērtīgi. Bet... ne.
PMLP ir informējusi mūs par to, ka studenta dzīvi Latvijā viņi uzskaita tikai pusgadu gadā, kas nozīmē, ka mums vēl piecus gadus jāmaksā par nevajadzīgajām mācībām, jāpiecieš nogrieztās darba iespējas, jābūt par otrās šķiras cilvēkiem.
Ja neesam vajadzīgas Latvijai, tad neesam. Esmu nogurusi cīnīties. Gribu vienkārši dzīvot laimīgi
Tāpēc pārdodam dzīvokli un aizbraucam dzīvot laimīgi un maksāt nodokļus tajā valstī, kura ar mums rēķinās un mūs atzīst. Līdz decembrim pabeigšu visu vēl nepabeigto un tad braucam prom."

Sieviete ir izlēmusi un dzīvi turpināt Lielbritānijā.

Jāpiezīmē, ka šis stāsts ir izraisījis asas diskusijas par partnerattiecību tēmu.