Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šajās brīvdienās gaidāms lietus un vēja brāzmas

© scanpix.ee

Šajās brīvdienās, kas ir maija pēdējās dienas, Latvijā gaidāms lietus, kā arī brāzmains vējš, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šodien virs Dānijas veidosies ciklons, kas, virzoties uz ziemeļiem no Skandināvijas pussalas dienvidu rajoniem, Latvijai nesīs mākoņus, lietu un brāzmainu vēju. Vējš brāzmās var sasniegt 15-18 metrus sekundē.

Ja valsts dienvidaustrumu rajonos gaiss iesils līdz plus 20, plus 22 grādiem, citur temperatūra nebūs augstāka par plus 15, plus 19 grādiem, bet pēcpusdienā rietumu rajonos kļūs vēl par 3-5 grādiem vēsāks. Arī svētdien vēl atsevišķos rajonos ir gaidāms lietus un saglabāsies brāzmaini rietumu puses vēji. Brāzmu dēļ gaiss nebūs siltāks par plus 12, plus 17 grādiem.

Laika apstākļu izmaiņas sagaidāmas ar nākamās nedēļas sākumu - vasaras pirmais mēnesis sāksies ar vasarai raksturīgiem laika apstākļiem - gaisa temperatūra būs krietni augstāka, bet nokrišņi mitēsies, kā arī mākoņu daudzums samazināsies. Dienas laikā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils virs plus 20 grādiem, atsevišķas dienas sasniedzot arī plus 25 grādu atzīmi.

Nedēļas vidū gan siltās gaisa masas nedaudz atkāpsies, jo gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaisi. Taču uz nedēļas beigām virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme, tāpēc nokrišņi mitēsies, tomēr vairs nebūs tik silti.