Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

45% iedzīvotāju uzskata, ka autoceļu stāvoklis ir uzlabojies

© f64

52% iedzīvotāju uzskata, ka pēdējo trīs gadu laikā ir pieaudzis remontu apjoms uz valsts autoceļiem, par to liecina šā gada sākumā pētījumu centra SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja. Savukārt 45% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas valsts autoceļu stāvoklis pēdējo trīs gadu laikā ir uzlabojies.

Sākušies virskārtas atjaunošanas darbi Tallinas šosejas (A1) posmā no pagrieziena uz Tallinu Vidzemes šosejā līdz 6,3. km iepretī Ādažiem. Posmā noteikts ātruma ierobežojums un tā šķērsošanai ir nepieciešamas papildu 10 minūtes. Paredzēts, ka darbi turpināsies līdz augusta sākumam.

Turpinās būvdarbi uz Siguldas šosejas (A2) no Rīgas puses 10 kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem satiksme abos virzienos tiek organizēta ar ātruma ierobežojumiem un pa vienu joslu katrā virzienā.

Ar papildu 10 minūtēm ceļā ir jārēķinās, braucot Valmieras virzienā (A3) pirms Stalbes, aptuveni 35 minūtes prasīs arī būvdarbu zonu šķērsošana pirms un aiz Salacgrīvas (A1). Ievērojami satiksmes ierobežojumi ieviesti Vecpiebalgas novadā uz ceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30), kur satiksmi regulē septiņi luksofori un, lai šķērsotu būvdarbu zonu, ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

Kurzemē lielākie ierobežojumi ir uz Liepājas šosejas (A9). Lai šķērsotu pašreiz aktīvās piecas būvdarbu zonas, ir nepieciešama papildu pusotra stunda.

Savukārt Zemgalē 20 minūtes jāpavada, lai izbrauktu Jelgavas šosejas (A8) remontposmu pirms Lietuvas robežas un aptuveni pusstunda jāpavada Bauskas šosejas (A7) remontdarbu zonā no Ķekavas novada robežas līdz Iecavai. Tiek rekonstruēts arī Bauskas šosejas posms pašā Bauskā un asfaltēšanas laikā iespējami sastrēgumi.

Arī Latgalē turpinās ceļu būvdarbi Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē, kopumā sešos objektos uz valsts galvenajiem ceļiem. Rēzeknes apkārtnē no pilsētas robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu 10 minūtēm, ceļa posmā no Viļāniem līdz Rēzeknei remontposmu var šķērsot 20 minūtēs un arī Ludzas virzienā posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 20 minūtēm.

Autoceļā Rēzekne–Daugavpils (A13) darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, kur iespējami līdz pat sešiem luksoforu posmiem un ceļā jāpavada papildu 40 minūtes. Un Lietuvas pierobežā uz šī ceļa notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, tā šķērsošana prasīs aptuveni piecas minūtes.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas, zvanot uz LVC Satiksmes Informācijas centra diennakts bezmaksas tālruni 80005555, kā arī aplikācijā Waze.