Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Pupele: Neesmu informēta par iespējamu atlaišanu

© F64

Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa vietniecei Renātei Pupelei nav informācijas, ka viņu grasītos atlaist.

Kā norādīja Pupele, viņu neviens nav informējis par iespējamu amata zaudēšanu, un plašsaziņas līdzekļos izskanējušajai informācijai, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) NMPD vadītājam licis atbrīvoties no savas vietnieces, viņa neuzticas.

Viņa uzsvēra, ka šobrīd atturas no plašākiem komentāriem un turpina pildīt savus amata pienākumus.

Savukārt pats Ploriņš ir devies atvaļinājumā. Lūgts komentēt izveidojušos situāciju, NMPD vadītājs aģentūrai LETA īsziņā norādīja, ka neatrodas Latvijā.

Jau ziņots, ka pēc atkārtotas Ploriņa vērtēšanas Belēvičs viņam licis reorganizēt dienesta administratīvo aparātu, kā arī atbrīvoties no tāda vietnieka, kurš saņem desmit reizes lielāku atalgojumu nekā tie darbinieki, kuri strādā "uz līnijas", kā arī divas reizes vairāk nekā pats Ploriņš, to aģentūrai LETA atzina pats ministrs.

Kā liecina informācija NMPD mājaslapā, Ploriņam ir divi vietnieki - Renāte Pupele ir dienesta vadītāja vietniece neatliekamās medicīnas palīdzības jautājumos, bet Ilze Binovska ir dienesta vadītāja vietniece administratīvajos jautājumos.

Tikai Pupele aprīlī saņēmusi divas reizes lielāku darba samaksu nekā Ploriņš. Viņai aprīlī dienests darba algā un piemaksās izmaksājis 3492 eiro. Savukārt Binovska saņēmusi 1889 eiro. Pats Ploriņš aprīlī nopelnījis 1638 eiro.