Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bondars: Latvija ir atvērta attiecībām ar Krieviju

© F64

Ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlēsies uzturēt attiecības, Latvija tam ir atvērta, tā ārvalstu investoru rīkotajās diskusijās par Valsts prezidenta vēlēšanu procesu paziņoja parlamentārietis Mārtiņš Bondars (LRA).

Vaicāts par attiecību uzturēšanu ar Austrumu partnerības valstīm pēc pagājušajā nedēļā Rīgā notikušā samita, Bondars norādīja, ka visas šīs sešas valstis Latvijai ir svarīgas ne tikai no ekonomiskā, bet arī no drošības aspekta.

"Tās mūs savā ziņā aizsargā, tas ir mūsu darbs par mūsu vērtībā un nākotni. Ja Latvija var palīdzēt, piemēram, Ukrainai, mums tas ir jādara. Tas pats attiecas uz pārējām valstīm, nepieciešama personiskāka iesaistīšanās," pauda Bondars, piebilstot, ka šī iemesla dēļ nepieciešams uzturēt dialogu arī ar šo valstu līderiem.

Savukārt, vaicāts, vai un kā attiecības tiktu uzturētas ar Krieviju, Bondars norādīja - ja Putins vēlēsies uzturēt attiecības, Latvija tam ir gatava.

"Tas ir viņu [Krievijas], nevis mūsu rokās," sacīja Bondars. "Mūsu diplomātiskie kanāli ir atvērti. Ja šāda iespēja nāks, tā būs jāizmanto," piebilda Bondars.