Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sesks: Darba tirgus situācija Liepājā nav bezcerīga

© f64

Patlaban Liepājā ir aptuveni 250 vakances, uz kurām var pretendēt no darba AS "KVV Liepājas metalurgs" atlaistie darbinieki, līdz ar to situācija darba tirgū nav bezcerīga, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Jau iepriekšējā nedēļā sasaucām ārkārtas operatīvo sanāksmi ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) un sociālo dienestu pārstāvjiem. Izanalizējām mehānismus, kas mums jau reiz tika iedarbināti, un kā mēs varam palīdzēt krīzes situācijā nonākušajiem cilvēkiem," sacīja Sesks. "NVA vairāk domās par to, kā pārkvalificēt šos atlaistos darbiniekus, jo paļauties uz "Liepājas metalurga" īpašniekiem acīmredzot nevar."

Operatīvajā sanāksmē NVA informēja, ka pēdējos četros mēnešos jaunu darbu atraduši aptuveni 2000 cilvēku. "Tas liecina, ka vairākas nozares ir stabilizējušās un pārkvalificējoties ir iespējams atrast citu darbu," sacīja Sesks, norādot, ka metinātāji joprojām ir deficīts.

Liepājā ir daudz mazo un vidējo uzņēmumu, kuri turpina attīstīties, sacīja Sesks.

"Kopumā Liepājā ir aptuveni 34 000 darbvietu, līdz ar to "Liepājas metalurga" darbvietu zudums īpaši neietekmē kopējo toni pilsētā," sacīja Sesks.

Kā ziņots, "KVV Liepājas metalurgs" spiests sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos, aģentūrai LETA iepriekš sacīja "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Kovaļenko.

"KVV Liepājas metalurgs" patlaban no darba atbrīvo 15% darbinieku, aģentūrai LETA iepriekš sacīja "KVV Liepājas metalurga" pārstāve Inese Ozoliņa. "Patlaban vēl nav iespējams pateikt precīzu kopējo darbinieku skaitu, kurus nāksies atlaist. Uzņēmuma īpašnieki veic aprēķinus, pārstrādā biznesa plānu, un galīgais skaits būs zināms tikai pēc tam," sacīja Ozoliņa.