Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Cik saulains un silts būs šonedēļ?

© Publicitātes foto

Šonedēļ Latvijā gaisa temperatūra dienas laikā nepakāpsies augstāk par plus 18 grādu atzīmi un arī naktīs ir gaidāmas vēsas, vietām ar salnām, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šodiena būs saulaina un salīdzinoši silta - gaiss iesils līdz plus 17, plus 22 grādiem, par kādu grādu vēsāks būs piekrastes rajonos. Rīt, 26.maijā Latviju šķērsos plaša mākoņu un nokrišņu zona, kas nesīs ilgstošu lietu, vietām arī ar pērkona negaisu un ievērojamu nokrišņu daudzumu. Gaisa temperatūra rīt būs ap plus 14, plus 19 grādiem, izņemot austrumu rajonus, kur termometra stabiņš var pakāpties arī virs plus 20 grādu atzīmes.

Trešdien nokrišņu zona pamazām atkāpsies uz austrumiem, tāpēc arī nedēļas vidū vietām Latgalē un arī Vidzemē debesis būs apmākušās un līs. Savukārt citur būs sauss laiks, starp mākoņiem parādīsies saule.

Jau nākamā plašā nokrišņu zona Latviju sasniegs piektdien pa dienu un arī nedēļas nogalē ik pa laikam ir gaidāms lietus. Ja darba nedēļas laikā vējš būs lēns, nedēļas nogalē tas pastiprināsies un tā ātrums var pārsniegt 15 metrus sekundē.

Šajā nedēļā naktis būs vēsas - ap plus 3, plus 6 grādiem un vietām augsnes virskārtā iespējamas nelielas salnas.