Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jaunākās satiksmes aktualitātes

© f64

Šo svētdien, 24. maijā Ķekavas apkārtnē norisināsies velomaratons, kura laikā periodiski tiks slēgta vai ierobežota satiksme pa Bauskas šoseju no Gaismas ielas līdz rotācijas aplim, kā arī pa citiem ceļiem Ķekavas apkārtnē. Tāpat ir sagaidāms, ka velomaratona norises tuvumā būs intensīva autotransporta, velosipēdistu un kājāmgājēju pārvietošanas, tādēļ aicinām visus būt īpaši uzmanīgiem.

Remontdarbi uz valsts autoceļiem turpinās. Vidzemē sakarā ar būvdarbiem uz Siguldas šosejas (A2), no Rīgas puses 10 kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem satiksme abos virzienos tiek organizēta ar ātruma ierobežojumiem un pa vienu joslu katrā virzienā.

Ar papildu 10 minūtēm ceļā ir jārēķinās, braucot Valmieras virzienā (A3) pirms Stalbes, aptuveni 35 minūtes prasīs būvdarbu zonas šķērsošana pie Salacgrīvas (A1). Ievērojami satiksmes ierobežojumi ieviesti Vecpiebalgas novadā uz ceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30), kur satiksmi regulē septiņi luksofori un ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

Kurzemē lielākie ierobežojumi ir uz Liepājas šosejas (A9). Lai šķērsotu pašreiz aktīvās četras būvdarbu zonas, ir nepieciešama papildu pusotra stunda. Satiksmei ir atvērts Sabiles ceļš (P130), vienā remontdarbu posmā satiksme vēl tiek regulēta ar luksoforiem.

Zemgalē 20 minūtes jāpavada, lai izbrauktu Jelgavas šosejas (A8) remontposmu pirms Lietuvas robežas un 20 minūtes jāpavada Bauskas šosejas (A7) remontdarbu zonā no Ķekavas novada robežas līdz Iecavai.

Latgalē ceļā no Rēzeknes robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu 10 minūtēm, bet ceļa posmā no Viļāniem līdz Rēzeknei remontposmu var šķērsot 20 minūtēs un arī Ludzas virzienā posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 20 minūtēm. 

Daugavpils apkārtnē darbi noris ceļa posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, kur iespējami pat seši luksoforu posmi un ceļā jāpavada papildu 40 minūtes. Savukārt Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas, zvanot uz LVC Satiksmes Informācijas centra diennakts bezmaksas tālruni 80005555, kā arī aplikācijā Waze.