Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Traģisks negadījums Suntažos; VDI sāk pārbaudi

© Publicitātes foto

Valsts darba inspekcija sākusi pārbaudi par traģisko nelaimes gadījumu kokapstrādes uzņēmumā SIA "Upeslīči-Suntaži", kurā dzīvību zaudēja 57 gadus vecs vīrietis.

Jau ziņots, ka vīrietis tika ierauts tehnoloģiskajā iekārtā. Nelaime notikusi vakar Ogres novadā Suntažu pagastā. Izsaukumu glābēji saņēmuši ap plkst.16. Glābējiem ierodoties uzņēmumā, vīrietis jau bijis bez dzīvības pazīmēm.

Darba inspekcijā skaidro, ka "cilvēks, labu gribot, ieraudzījis, ka iekārtā ieķēries koka atgriezums un vēlējies to izvilkt". Kā norāda VDI Zemgales reģiona inspekcijas vadītājs Valdis Dūms, bojāgājušais gan nav izslēdzis iekārtu un, liecoties pāri iekārtai, lai izvilktu atgriezumu, viņa jaka ierauta iekārtas zobratos. Vīrietis uzņēmumā strādājis nedaudz ilgāk par mēnesi.

Dūms norāda, ka bojāgājušajam pie šīs iekārtas nebija jāstrādā un viņš bijis nodarbināts citur kokapstrādes cehā. Vīrietis atgriezumu vēlējies izvilkt, kā jau minēts, "labu gribot".

Tāpat šobrīd vēl nav iespējams pateikt, kurš vainojams darbinieka nāvē - uzņēmums vai pats darbinieks. Darba inspekcija vēl pārbaudīs, vai darbinieks bijis apmācīts par darba drošību, kā arī to, vai konkrētā iekārta, kuras mehānisms bijis atsegts tā, lai tur varētu ieraut cilvēku, nav bijusi jānožogo.

Kā vēstīts, uzņēmuma SIA "Upeslīči-Suntaži" īpašnieks Rinalds Rode negadījumu skaidro kā traģisku apstākļu sakritību. Viņš uzskata, ka negadījums nav noticis ļaunprātīgi. Uzņēmumā drošības noteikumi ir skaidroti vairākkārt. Tiek ievākti visi nepieciešamie personu paskaidrojumi, notiek izmeklēšana.