Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kaimiņu iedzeršana: sitiens ar āmuru pret dūrienu mugurā

© F64

Naktī uz svētdienu ap pulksten 00:35 Rīgas Brasas iecirknis saņēma informāciju no vīrieša, kurš paziņoja, ka sadūris savu kaimiņu. Viņš informēja, ka sadurtais vīrietis atrodas kādā dzīvoklī Mārkalnes ielā. Ierodoties norādītajā adresē, policijas darbinieki atrada sadurto 1983. gadā dzimušo vīrieti, taču zvanītājs jau bija aizgājis no notikuma vietas.

Cietušais tika nogādāts slimnīcā, bet policisti uzsāka vainīgās personas meklēšanu un vakar aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti. Policisti noskaidroja, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā 1983. gadā dzimušais vīrietis iesitis 1992. gadā dzimušajam vīrietim ar āmuru, savukārt 1992. gadā dzimušais jaunietis sadusmojies un ar nazi iedūris otram mugurā.

Par miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai, ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Turpinās izmeklēšana. Tās laikā tiks detalizēti noskaidroti notikušā apstākļi un aizturētās personas iegūto miesas bojājumu smaguma pakāpe, kā arī otra vīrieša iespējamā saukšana pie atbildības.