Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lielā talka beigusies - cilvēki turpina piecūkot mežus

© Einārs Binders; aprinkis.lv

Lai gan nupat notikusi Lielā talka un Latvija oficiāli kļuvusi tīrāka, mūsu mežmalas joprojām tiek intensīvi piemēslotas. Kā raksta portāls apriņķis.lv, šā gada 4. maijā Salaspils novada mežā, 500 metrus aiz pagrieziena uz Salaspils memoriālu, atklāja kārtējo atkritumu izgāztuvi.

 

Salaspils novada pašvaldībā noskaidrojām, ka šī teritorija pieder Rīgas pilsētas meža fondam un to apsaimnieko SIA "Rīgas meži". Diemžēl meža teritorija abpus Rīgas šosejai regulāri tiekot piesārņota, tomēr SIA "Rīgas meži" to regulāri sakopjot.

Kā skaidroja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis, atkritumu vākšana Rīgas pašvaldībai piederošajos mežos ir SIA "Rīgas meži" ikdienas pienākums, jo piemēslotāju (īpaši Pierīgā) joprojām netrūkst – katru dienu strādā divas atkritumu savākšanas mašīnas un divi traktori, lai ar šo sērgu tiktu galā. Kopumā ik gadu mežos un mežmalās tiek savākti 3000 m3 atkritumu. Arī šoreiz atkritumi tiks savākti.

Arī Ķekavas novadā šā gada 4. maijā apvedceļa malā, virzienā no Salaspils uz Ķekavu, atklāja piedrazotu vietu un ziņoja par to Ķekavas novada pašvaldībai.

Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Bērziņa mūs informēja, ka, saņemot no mums šo informāciju, tika veikta konkrētās vietas apsekošana.

"Minētā teritorija ir privātīpašums. Tika sastādīts teritorijas apsekošanas akts un iesniegts Reģionālajā pašvaldības policijā lietvedības uzsākšanai, kā arī veikta fotofiksācija. Policijas darbinieki nosūtīja īpašniekam paziņojumu par teritorijas sakārtošanu un ierašanos paskaidrojuma sniegšanai, tika sastādīts protokols, kuru tālāk nosūta uz Administratīvo komisiju, aicinot īpašnieku ierasties uz komisijas sēdi.

Ja līdz Administratīvās komisijas sēdei īpašnieks pierādīs, ka viss ir sakopts, viņam tiks izteikts mutvārdu aizrādījums, ja nebūs sakopts – uzliks par pienākumu sakopt un naudas sodu: privātai personai no 70 līdz 700 eiro, juridiskai personai no 350 līdz 2900 eiro," skaidroja V. Bērziņa un piebilda, ka pašvaldība pateicas par sniegto informāciju, "jo, tikai kopīgi darbojoties, var sasniegt labākus rezultātus!"