Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bērni nozog seifu ar naudu un dokumentiem

© F64

Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrā "Ziemeļi" brīvdienās, 2.maijā, vecākie audzēkņi nozaguši seifu ar naudu un mazāko grupu audzēkņu pasēm, pavēstīja kāda persona, kas nevēlējās atklāt savu vārdu.

Centra direktors Kaspars Jasinkevičs apliecināja, ka zādzība ir notikusi un par to ir informēta Valsts policija.

Persona vēstulē pauž bažas par centra vecāko audzēkņu visatļautību un darbinieku nespēju šo problēmu risināt. Vēstulē tiek skaidrots, ka centrā arī iepriekš ir notikušas zādzības, taču maija brīvdienās vecākie audzēkņi atļāvušies nozagt seifu, kur glabāta nauda un arī audzēkņu pases.

"Iestādes vadītāji nespēj ar audzēkņiem cīnīties, jo viņi ļoti labi pārzina savas tiesības, prot rakstīt sūdzības bērnu tiesību aizsardzības institūcijām," vēstulē paudusi persona, uzsverot darbinieku bezpalīdzību notikušajā. Arī policija bieži vien nespējot neko izdarīt. Esot skaidrs, kuri ir vainīgie, tomēr nekas nevar tikt atrisināts, aizbildinoties ar bērnu tiesībām.

"Kā lai uz šāda fona jūtas 13 un 14 gadus veci jaunieši, pavisam mazie bērni un audzinātājas?" teikts vēstulē.

Centra direktors skaidro, ka centrā dzīvo audzēkņi ar uzvedības problēmām un šādi nepatīkami atgadījumi diemžēl mēdz notikt. "Svarīgākais šajā situācijā ir darbs ar bērniem, lai viņi saprastu, ko izdarījuši," sacīja Jasinkevičs.