Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Brīdina par ilgstošām lietusgāzēm

© F64

Rīt, 6.maijā, Latvijas centrālajos rajonos gaidāms ilgstošs lietus, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). LVĢMC brīdina, ka lietusgāžu laikā nokrišņu daudzums var sasniegt 15-20 milimetrus.

Kā jau ziņots, Naktī uz trešdienu Latviju no rietumiem sasniegs jauna atmosfēras fronte, kas dienas laikā, kā arī naktī uz ceturtdienu, atnesīs ilgstošu un stipru lietu.

Lielākā nokrišņu intensitāte ir gaidāma tieši naktī uz ceturtdienu, kad galvenokārt valsts centrālajos rajonos nokrišņu daudzums var sasniegt pat 40 mm, kas ir tuvu visa maija mēneša nokrišņu normai.

Atmosfēras frontes ietekmē austrumu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem, un vien vietām brāzmās sasniegs 13 m/s. Gaisa temperatūra naktī gaidāma +6...+12 grādu robežās, bet dienā tā sasniegs +11...+19 grādus.

Sākot ar piektdienu, atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies, biežāk uzspīdēs saule un nokrišņi gaidāmi vien atsevišķās dienās, galvenokārt valsts austrumu daļā. Pūtīs lēns vējš un, ieplūstot aukstākām gaisa masām, gaisa temperatūra nakts laikā pazemināsies līdz +2...+8 grādiem, bet dienā termometra stabiņš sasniegs +10...+17 grādu atzīmi.