Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas vidū gaidāms ilgstošs un stiprs lietus

© f64

Šīs nedēļas vidū Latviju šķērsos atmosfēras fronte un gaidāmi stipri nokrišņi, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Atmosfēras fronte Latviju šķērsos trešdien, 6.maijā, un ceturtdien, 7.maijā. Vislielākā nokrišņu varbūtība ir trešdien pa dienu un naktī uz ceturtdienu. Tie būs ilgstoši un stipri nokrišņi visā valsts teritorijā virs 15 milimetriem diennaktī, vietām nokrišņu līmenis var sasniegt pat 25 milimetrus diennaktī.

Pirms atmosfēras frontes Latvijā ieplūdīs siltās gaisa masas, kas nozīmē arī pērkona negaisu iespējamību, bet valsts austrumos temperatūra var sasniegt plus 20 grādus.

Kopumā šonedēļ gaidāms diezgan nepastāvīgs un nokrišņiem bagāts laiks, prognozē LVĢMC sinoptiķi.

No piektdienas, 8.maija, uz pāris dienām iestāsies salīdzinoši mierīgi laika apstākļi, tomēr izteikts anticiklons neizveidosies, kas nozīmē, ka daudzviet iespējami īslaicīgi nokrišņi.

Pēc tam, kad atmosfēras fronte šķērsos Latviju, kļūs vēsāks. 8.maijā un 9.maijā gaisa temperatūra naktī būs vien ap plus 2-3 grādiem, vietām ap plus 8 grādiem, bet pa dienu tā nepārsniegs plus 11 līdz 16 grādus.

Vējš tuvākajās dienās brāzmās var sasniegt 13-14 metrus sekundē, bet pēc 8.maija vējš pierims.

LVĢMC norāda, ka pagaidām nav prognozējama īpaši siltāka laika iestāšanās, taču pašreizējā gaisa temperatūra ir atbilstoša maija sākuma normai.