Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Plānojot braucienus, jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

© f64

Uz valsts ceļiem turpinās būvdarbu sezona un daudzviet ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Tāpēc plānojot braucienus, ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Kurzemē lielāki ierobežojumi šobrīd ir uz Liepājas šosejas (A9), kur kopējais remonta posmu garums ir 57 km. Lai šķērsotu šobrīd aktīvās četras būvdarbu zonas, ir nepieciešama papildu aptuveni pusotra stunda.

Vidzemē satiksmes ierobežojumi ieviesti uz Vidzemes šosejas (A2), kur Garkalnes novada teritorijā tiek veikti seguma atjaunošanas darbi 10 kilometru garumā. Satiksme pa Vidzemes šoseju abos virzienos tiek organizēta ar ātruma ierobežojumiem.

Ar papildus 15 minūtēm ceļā ir jārēķinās braucot Valmieras virzienā pirms Stalbes, aptuveni 15 minūtes prasīs arī būvdarbu zonas šķērsošana pie Salacgrīvas. Nopietni satiksmes ierobežojumi ieviesti Vecpiebalgas novadā uz ceļa Cēsis – Vecpiebalga – Madona, kur satiksmi regulē 7 luksofori un, lai šķērsotu būvdarbu zonu, jārēķinās ar ,aptuveni, stundu ceļā.

Savukārt Zemgalē 25 minūtes jāpavada, lai izbrauktu Jelgavas šosejas remontposmu pirms Lietuvas robežas.

Arī Latgalē turpinās ceļu būvdarbi Rēzeknes un Daugavpils apkārtnē, kopumā 3 objektos uz valsts galvenajiem ceļiem, taču ļoti būtisku satiksmes ierobežojumu tur nav, visus remontposmus iespējams šķērsot ātrāk, kā 10 minūtēs.

Būvdarbi turpinās arī reģionālā ceļa Preiļi - Madona (P62) Mētrienas un Atašienes pagastos, Latgales reģionā.

Kurzemē, ceļā Tukums - Kuldīga (P121) pie Zemītes pagasta, un Zemgalē atsākti darbi uz ceļa Tukums - Lietuvas robeža starp Zebreni un Auci, kā arī starp Auci un Lietuvas robežu.

Aicinām autovadītājus balsot par pērn labāk izremontēto valsts autoceļu posmu. Nobalsot par labāko ceļu ir iespējams VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv un portālā www.iauto.lv.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas, zvanot uz LVC Satiksmes Informācijas centra diennakts bezmaksas tālruni 80005555, kā arī aplikācijā Waze.