Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā notiks svinīgā NBS parāde

© en.wikipedia.org

Jelgavā šodien notiks jau par tradīciju kļuvušie Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai veltītie Nacionālo bruņoto spēku dienas pasākumi, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Bruņoto spēku dienā Jelgavas centrā iedzīvotāji varēs noskatīties militāro parādi, bet pļavā pretim Jelgavas pilij - iepazīties arī ar regulāro spēku un Zemessardzes vienību apbruņojumu, kā arī vērot dažādus paraugdemonstrējumus.

Parādē piedalīsies vairāk nekā 60 Latvijas un ASV bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnikas vienību.

Lidojumam labvēlīgos laika apstākļos paraugdemonstrējumus atklās alianses gaisa telpā virs Baltijas valstīm dežurējošo patruļlidmašīnu pārlidojums virs Lielupes. To veiks Lietuvā, Šauļos, dežūrējošie Itālijas Gaisa spēki ar iznīcinātājiem "Eurofighter Typhoon".

Lai iepazīstinātu ar bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, 2012.gadā aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju - valsts neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu.

Bruņoto spēku dienas pasākumi kopš 2013.gada norit ar devīzi "4.maijs - Brīvības svētki", kas ir jauns SIA "TV3 Latvija" sākts sabiedrības informēšanas projekts, kuram ir pievienojusies arī Aizsardzības ministrija.

Pirmā šāda diena notika 2012.gadā Rēzeknē, bet gadu vēlāk - Kuldīgā. 2014.gadā bruņotie spēki Brīvības svētkus svinēja Valmierā.

Savukārt pilsētu, kurā bruņoto spēku diena notiks 2016.gadā, sabiedrība varēs uzzināt militārās parādes laikā, kuru tiešraidē translēs Latvijas reģionu televīzija "Re:TV".