Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Nacionālajā teātrī notiks Saeimas svinīgā sēde

© www.teatris.lv

Šodien Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Saeimas svinīgā sēde, kas veltīta Latvijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Saeimas svinīgā sēde Latvijas Nacionālajā teātrī, Kronvalda bulvāri 2, sāksies plkst.12.

Plānots, ka sēdē uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kā arī Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene, Igaunijas parlamenta prezidents Eiki Nestors un Islandes parlamenta priekšsēdētājs Einars Gudfinsons.

Svinīgajai sēdei sekos svētku koncerts, kurā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā, kā arī maestro Raimonds Pauls un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi.

Saeimas svinīgajā sēdē aicināti piedalīties Valsts prezidents Andris Bērziņš, visi atjaunotās Latvijas Valsts eksprezidenti, 12.Saeimas deputāti, Augstākās Padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, un visu Saeimas sasaukumu priekšsēdētāji, kā arī Ministru kabineta locekļi un citas Saeimas apstiprinātās amatpersonas.

Tāpat uz svinīgo sēdi aicināts ārvalstu diplomātiskais korpuss, Latvijas neatkarības kustības aktīvisti, tradicionālo konfesiju un garīdzniecības pārstāvji, kā arī Zolitūdes traģēdijas glābšanas darbos iesaistītie glābēji, 5.Jauniešu Saeimas deputāti, kuri būs ieguvuši nākotnes politiķa titulu, un citi.