Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ŠOKS: Sieviete zaudē aci lēto saulesbriļļu dēļ

© dailymail.co.uk

Angliete Debora Kāna, iespējams, tieši lēto saulesbriļļu dēļ zaudēja aci. Tā, kā lētās saulesbrilles ir ļoti iecienīta prece, lai citus pasargātu no līdzīgas nelaimes, Debora izlēma ar savu stāstu dalīties, ziņo dailymail.co.uk.

Divu bērnu mātei acī tika atklāta melanoma un ārsti izdarījuši pieņēmumu, ka šo kaiti sieviete dabūjusi tieši lēto saulesbriļļu zemās kvalitātes dēļ.

Nieka 15 gadu vecumā Debora ļoti spēcīgi apdega saulē, turklāt uz viņas acīm esot bijušas lētās saulesbrilles bez UV staru aizsardzības. Par spīti saviem nopietnajiem apdegumiem, sieviete esot turpinājusi lētās saulesbrilles nēsāt līdz pat 24 gadu vecumam, kad sākušās parādīties pirmās nopietnās problēmas.

Sievietei tika atklāts ādas vēzis. Ārsti veica sarežģītu operāciju un atbrīvoja Deboru no slimības skartās ādas, un pēc šiem pārdzīvojumiem Debora sev nosolījās ievērot veselīgu dzīvesveidu, un nerādīties saulē, tomēr 43 gadu vecumā, par spīti visai piesardzībai, viņas redze esot sākusi migloties un ārsti konstatējuši – sievietei zem labās acs esot melanoma.

Vienīgais veids, kā varēja glābt sievietes dzīvību, esot bijis aci izņemt. „Es biju dusmīga uz sevi un ļoti satraukta, tomēr man jau bija par vēlu nožēlot,” atzīst Debora.

Šobrīd Debora, par spīti acs trūkumam, sakās dzīvojam pilnvērtīgu dzīvi, tomēr viņa uzsver, ka vēlas brīdināt visus, kuri iegādājas lētās saulesbrilles tikai dēļ to glītā izskata. Deboras stāsts visiem atgādina  – saulesbriļļu galvenajai funkcijai jābūt to kvalitātei, ne izskatam.